TEKİRDAĞ / ERGENE - MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU

May

Bakanımız Yusuf Tekin: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modelin'de, öğrencilerimizin doğayı tanıma, doğa-insan etkileşimini doğru anlama ve afetlerle ilgili birey olarak alınması gereken sorumluluklara detaylıca yer verildi.” Bakanımız Yusuf Tekin: “Millî Eğitim Bakanlığında attığımız her adımın beraberinde getireceği olumsuz durumları öngörerek hareket etmek durumundayız. Dolayısıyla müfredat çalışmalarımızı  hesaplayarak, düşünerek planladık."

Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin: “Matematik dersinde beceri odaklı, anlam ve ihtiyaç temelli yaklaşımı benimsiyoruz. Böylece matematiğin öğrencilerimiz nezdinde korkulan değil sevilen, ezberlenen değil keşfedilen bir ders olmasını hedefledik.”

Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin: “Programlarımızda yaptığımız seyreltmeleri değişik sınıf düzeylerinde defalarca tekrarlanan, çocuklarımızın pedagojik düzeylerine uygun olmayan ve asgari müşterekler üzerinden gerçekleştirerek seyreltme sürecini inşa ettik.”

Bakanımız Yusuf Tekin: “Eğitim felsefemiz; öğrencilerimizi bilgiye erişmekten ziyade, onlara beceri kazandırarak bilgiyi analiz edebilecek hâle getirmektir. Önümüzdeki yüzyılı, Türkiye Yüzyılı'na dönüştürmek için çocuklarımızdan hayal kurabilmelerini arzu ediyoruz.”

KARDEŞ SINIFIMLA KİTABIMI PAYLAŞIYORUM

Kitap okumak bir insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Okulumuzda kitap okuma etkinlikleri düzenlenerek okuyan, okuduğunu anlayan, gelecek kuşaklar için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren bir okul modeli oluşturulması hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz en sevdiği kitapları kendi şubelerinin bir altındaki şubelere kitaplarını paylaşmaları sağlanmaktadır. Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmaları sağlanarak bireysel olarak her öğrencinin okuma kültürü ve alışkanlığı kazanmaları hedeflenmektedir.

#KöklerdenGeleceğe

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçemizde düzenlenen yarışmalardan derecelerle dönen çocuklarımızın ödülleri sahiplerini buldu! Öğrencilerimiz,

Dart Yıldız Kızlar 4.cü

Bocce Yıldız Kızlar 3.cü

Dart Yıldız Erkek 3.cü

Bocce Yıldız Erkek 3.cü

Bocce Küçük Erkekler 2.ci

Çocuklarımızı ve emek veren öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz!

Nis

Okul idaremiz ve öğretmenlerimizce LGS maratonun son düzlüğünde öğrencilerimizin ders çalışma motivasyonlarını ve tempolarını düşürmemeleri için izleyecek yol ve yöntemler görüşüldü.

Nis

“TEKNOLOJİ HAYATININ MERKEZİ DEĞİL, SADECE YARDIMCISI OLMALI”

Okulumuz öğrencilerine “Güvenli İnternet Kullanımı ve Teknolojik Bağımlılıklar” konulu animasyon videoları izletilerek konuyla alakalı bilgilendirmeler yapıldı.

Nis

Nisan Ayı İlçe Okul Müdürleri Toplantısı akabinde Öğretmenler Kurulu Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan tüm çoşkusuyla kutlandı! Neşe dolu nice bayramlara!

Nis

Okul Müdürümüz Sayın Reyhan BERBER ‘in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajıdır.

#23Nisan

Nis

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz!" Mustafa Kemal Atatürk #23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Nis

Okulumuzun Dilimizin Zenginlikleri Projesi Nisan Ayı Etkinleri için takipte kalın !

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Haftası!

Otizm eksiklik değil, farklılıktır.